Puppy consult:

Bij een puppy controle bekijken wij of de pup in een algemene goede gezondheid verkeerd en geen afwijkingen vertoont. De pup wordt op een speelse manier vertrouwd gemaakt met diverse apparatuur, de onderzoekstafel, de otoscoop, de stethoscoop, enz.

Het hondje wordt gewogen om de groei goed te kunnen opvolgen.We controleren het ook op diverse rasgebonden aandoeningen. Natuurlijk kijken we ook de melktanden, de oren, ogen en hartje na. 

Ook bekijken we samen met u het vaccinatie-, ontvlooïng- en ontwormings schema.

En geven we graag advies omtrent correcte voeding, chippen en eventuele sterilisatie en castratie. 


Veel voorkomende puppy-ziektes:


KENNELHOEST: 

Een verzamelnaam voor verschillende virussen en bacterien die de klachten veroorzaken ter hoogte van de luchtwegen De ziekte verloopt vaak mild  bij volwassen honden. Bij een puppy kan het zich echter gemakkelijlk tot longontsteking ontwikkelen. Zeker de kortsnuitige rassen zijn hier zeer gevoelig voor. Wacht niet om ons te contacteren indien je hondje begint te hoesten!

DIARREE:

 Puppies kunnen vlug slappere stoelgang ontwikkelen en kunnen er heel snel erg ziek van worden door uitdroging en tekort aan suikers en vitamienen. De oorzaken zijn zeer divers : oa door verandering van voeding, door stress, door parasieten en virale infecties.

Neem daarom altijd contact op met uw dierenarts, zeker als de pup minder speels is, niet meer eet of er bloed bij de ontlasting zit! 

JEUK:

Jeuk aan de oren, jeuk aan de flanken of jeuk ter hoogte van de rug of staartbasis. Deze jeuk is zeer vaak te wijten aan allerlei parasieten : vlooien, teken, vachtmijten, oormijten enz maar kan ook het begin zijn van voedselallergie of andere allergiën .